HTML

Betty es Zoli utazasai

Zoli es Betty utazasa(i)

Friss topikok

  • angelspéci: Már az indulásnál jól átverte a szüleit,hamarabb jött 2 héttel.Igyekezett hozzánk. Nagyon gyönyörű... (2013.01.27. 19:31) Giga utazás:D
  • csilka: welcome home!!! és szombati színházélményemet felhasználva biztatlak benneteket: ”Nincs a home-nál... (2011.02.14. 15:00) Home....sweet home
  • bbaranyai: Fenykepnezesre belepti dij is lessz?:) Sok lessz a kivancsi szempar! Jelzem ha benne vagytok lehet... (2011.02.07. 13:21) Christchurch-Brisbane-Fraser Island-Brisbane (07-10.02.2011.)
  • jucikaaaa: P E N G É T !!!!! :) (2011.02.07. 09:57) Kaikoura (05-06.02.2011)
  • R-Orsi: Halihó! Nagyon jó kis programjaitok vannak, már várom a fényképnézegetést, további élménybeszámoló... (2011.02.06. 19:04) Mt. Cook - Christchurch (2011.02.04.)

2011.01.29. 01:38 B&Z

Port Stephens - Hunter Valley - Sydney (27.-28.01.2011.)

Ismet itt, de ugy latjuk fogyatkozik a kommentalasi kedv.:-)

Tegnap reggel indulas utan elmentunk megnezni a duneket a szallasunk kozeleben. Hiaba vagyunk mi videki gyerekek ennyi homokat a sarga es a barna minden arnyalataban, valamint ilyen domborzati viszonyokkal meg soha nem lattunk. Mindekozben a fejunk felett az ausztral legiero katonai gepei tartottak legi bemutatot, igy megint egy keserves elmennyel lettunk gazdagabbak. :-)

Utana kovetkezett - Szabo Pesta, Csicsa ur es Slaci most csukjak be a szemeiket vagy pedig deleteljek ezt a reszt - a Hunter Valley (ausztralia egyik legnagyobb borvideke). Rengeteg boraszat, egymastol viszonylag jol elhatarolt teruleten es kello tavolsagban, hegyek, dombok, erdok, tavak kozott mellett, felett. Harom helyre mentunk el, ebbol az egyik 5 boraszatot osszefogo kis centrum volt. Mindenutt tudtak szep bort mutatni (Semillion, Verdelho, Shiraz, Cabernet Sauvignon), igy aztan otthoni jo szokasunkhoz huen innen is borokkal KELLETT tavozni.:-)

A boros program utan nekiindultunk az ut hatralevo reszenek Sydney fele. Itteni ido szerint 8 fele megerkeztunk Vata baratosnenkhoz, aki komplett haderonek eleg gulyas levessel, borokkal, sorokkel vart minket illetve gondoskodott egy kis naszutas meglepetesrol is.:-) Ez most meg titok... Ezutan tivornya kovetkezett, amit egy melletunk levo fa agai kozott hegyelo posszum is elkezdett megunni a vegen es nekilatott horogni. Ujabb allat, amivel nem szamoltunk, bar ez nemi rokonsagot mutat a menyetekkel, igy Bettike nincs veszelyben.:-) A varosba vezeto uton mar lattuk az operahazat, a bondi beach egy reszet, de a felfedezo tura most kovetkezik.

Kitartas gyerekek, nincs mar messze a tel vege, majd viszunk haza egy kis nyarat.:-) 

 

6 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

B-Marika 2011.01.29. 13:38:47

Részemről nyár és kis koala rendel ;))

Ha jut még a szörfös fiúkból, amit a csajok is várnak, akkor gondoljatok rám is :)))

Krisztaanya 2011.01.29. 15:43:46

Titkos nászutas ajándék. Egyszer láttam egy komoly filmalkotást, melyben az ifjú párnak szóló meglepetés az volt, hogy ők alhattak gyerekcsináló takaró alatt....
Közel járok? :)

B mint Banfalvi 2011.01.30. 12:53:39

Hahóóóó, végre sikerült indapass belépőt szereznem!! :) szóval töltsetek fel képeket!!! Tesóméknak vhogy sikerült: vilaggamentunk.freeblog.hu/ (ez itt a reklám helye, jószándékú!).
Nagy élményekben van részetek! :)

pettepette 2011.01.30. 17:58:28

Rettenetes életetek lehet odaát. Mi mind mélyen együttérzünk. Azért az a Hunter Valley rész kicsit kinzás volt:-))) Remélem sok képet csináltatok ott is. Betti hányadik kártyát fényképezted már tele? Hazafelé ne felejtsetek el hozni egy kis meleget mert itt most pillanatnyilag kb 40 fokkal lehet hidegebb:-)

Cselcsillag 2011.01.31. 13:50:06

Attól, hogy nem ment komment, azért naprakészen követünk Benneteket... (Slaci&Kriszta) a blogotok a default kezdőlap. :)

Próbáltam figyelmen kívül hagyni a Hunter Valley-s részt, de többszöri próbálkozásra sem sikerült. Tényleg rettenetes lehet nektek odakinn. :) És megértjük, hogy elkeseredettségetekben vesztek néhány palackot is (hátha Sydney-ben csak a "gagyi" Peter Lehmant mérik).
Verdelho?!? (Nyami, mondaná a gyerek.) Nem gondoltam, hogy ilyen messzire eljutott Madeiráról.

És mi lett a hörgő posszummal a buli végére? Arra nem gondoltatok, lehet, hogy csak így akarta ápolni a rokoni kapcsolatokat?

kicsit offtopic, de nem kellene elgondolkodni egy fényképnézegetéssel egybekötött "magyarországonkaphatóausztrálborok" kóstolót is?

Slac
süti beállítások módosítása