HTML

Betty es Zoli utazasai

Zoli es Betty utazasa(i)

Friss topikok

  • angelspéci: Már az indulásnál jól átverte a szüleit,hamarabb jött 2 héttel.Igyekezett hozzánk. Nagyon gyönyörű... (2013.01.27. 19:31) Giga utazás:D
  • csilka: welcome home!!! és szombati színházélményemet felhasználva biztatlak benneteket: ”Nincs a home-nál... (2011.02.14. 15:00) Home....sweet home
  • bbaranyai: Fenykepnezesre belepti dij is lessz?:) Sok lessz a kivancsi szempar! Jelzem ha benne vagytok lehet... (2011.02.07. 13:21) Christchurch-Brisbane-Fraser Island-Brisbane (07-10.02.2011.)
  • jucikaaaa: P E N G É T !!!!! :) (2011.02.07. 09:57) Kaikoura (05-06.02.2011)
  • R-Orsi: Halihó! Nagyon jó kis programjaitok vannak, már várom a fényképnézegetést, további élménybeszámoló... (2011.02.06. 19:04) Mt. Cook - Christchurch (2011.02.04.)

2011.02.06. 11:40 Mukero

Mt. Cook - Christchurch (2011.02.04.)

Az elozo napi szakado eso utan reggel verofenyes napsutesre ebredtunk. A fenyben a korulottunk levo hegyek teljesen valtozatosak voltak. A sivartol, a fakkal, bokrokkal tarkitottol a gleccserig volt itt mindefele. Kesobb megtudtuk, hogy a Gyuruk ura szeriahoz is keszitettek itt fotokat.:-)

A torolt motorcsonakos tura helyett talan a leheto legjobbat es legtobbet kaptuk. Reggel egy kis jeeppel Graham turavezer felkapott minket + egy kanadai nyuszit es elvitt egy olyan helyre, ahol egyik oldalon a gleccserek, a masikon a mar emlitett sivar, zold, barnas, bokros hegyek voltak. Itt atpattantunk a kis 8 kereku terepquadba, aztan osontunk a gleccserek fele. Egy ponton emberunk kiapkolt minket, aztan megmasztuk a hegy oldalat es felmentunk egy olyan kilato pontra, ahonnan az egesz tajat belathattuk. A gleccser torkalatanal levo folyot es tavat is megsasoltuk, amiben a kek, feher es a szurke minden arnyalatban csillogtak a jegtombok. Lattunk egy olyan csoportot is, akik a mi elozo napi torolt turankat csinaltak, paranyiak voltak fentrol. Tovabba Graham szerint nagyon boring volt, amit ok muveltek.:-) Teny, hogy amig ok gleccsereket neztek, addig mi kaptunk egy kis izelitot a helyis oshonos novenyekbol es egy picit az allatokbol is a gleccser mellett.

A kirandulas utan visszamentunk a turakozpontba, ahol kivetelesen nem vettuk meg a rank tukmalt fotokat (nem lettek elesek), helyette elmentunk reggelizni es elkoszontunk Grahamtol. Reggeli kozben a legnagyobb meglepetesunkre megjelent az asztalunknal emberunk es elmondta latta, hogy nem vettuk meg a fotokat, de O szeretene minket meglepni (meg indulaskor levette, hogy naszuton vagyunk:-) es kaptunk Tole egy konyvet a Cookrol. Nagyon jo fej volt. 

Kaja utan megindultunk egy ujabb kilatohoz immar ketten. A kilato a legmagasabb pont fele vitt, a latvanyt mar le sem irom, mert kifogytam a jelzokbol. Menyet a ket turan csinalt kozel 500 kepet, igy javaslom, hogy akik latni szeretnek szerezzenek heti jegyet hozzank es leginkabb vegyenek ki ugyanennyi idore szabadsagot is.:-) (Megjegyzem rolam annyi foto van, hogy tobb Lutra album is megtelne velem.) 

A tura utan jottek ertunk es elindultunk Christchurch fele. Utkozben is mutattak szep helyeket, majd este megerkeztunk Ch.-ba, voltak olyan jo fejek, hogy meg a szallasra is eldobtak minket.

Erkezest kovetoen kicsit besetaltunk a varos kozpontba, ami nyuzsgott a fiataloktol, konkretan a 90%-uk tok reszeg volt este 8ra.:-) Seta kozben leszolitott minket egy oszhaju 75 eves ficko, idezem a beszelgetest:

- Are you from here?

- No.

- I try to find the Budapest Restaurant.

- We dont know the restaurant, but we are from Budapest.:-)

- Ohhhh guys, magyarok vagytok, engem Nagy Ferencnek hivnak. 1972-ben jottem NZ-be, neha hazamantem, de ma mar nem, csak 3-4 havonta Ausztraliaba ruccanok at.:-) (Na ezt szeretnem en is, hogy csak ugy atugorjak Ausztraliaba, azt sem banom ha evente.:-)  Elkoszontunk Feri bacsitol, mentunk kajalni, majd leltunk egeszen veletlenul egy borkostolo helyet, ahol a Sauvignon Blanc minden verziojat megmutattak nekunk, most egy ideig nem kivanjuk.:-) Inyenceknek jelzem volt ott egy-ket masik egesz kis jo bor is (Chardonnay, Pinot Noir).:-) A vegen mar nevjegyet is kaptunk a sommeliertol es jeleztek, hogy nyugodtan rendeljunk otthonra is.:-) 

Innen mar csak hazafele vettuk az iranyt, mert reggel kovetkeztek Kaikoura balna nezo es delfinekkel uszo napjai...:-)  

1 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R-Orsi 2011.02.06. 19:04:12

Halihó! Nagyon jó kis programjaitok vannak, már várom a fényképnézegetést, további élménybeszámolót. Puszik!
süti beállítások módosítása