HTML

Betty es Zoli utazasai

Zoli es Betty utazasa(i)

Friss topikok

  • angelspéci: Már az indulásnál jól átverte a szüleit,hamarabb jött 2 héttel.Igyekezett hozzánk. Nagyon gyönyörű... (2013.01.27. 19:31) Giga utazás:D
  • csilka: welcome home!!! és szombati színházélményemet felhasználva biztatlak benneteket: ”Nincs a home-nál... (2011.02.14. 15:00) Home....sweet home
  • bbaranyai: Fenykepnezesre belepti dij is lessz?:) Sok lessz a kivancsi szempar! Jelzem ha benne vagytok lehet... (2011.02.07. 13:21) Christchurch-Brisbane-Fraser Island-Brisbane (07-10.02.2011.)
  • jucikaaaa: P E N G É T !!!!! :) (2011.02.07. 09:57) Kaikoura (05-06.02.2011)
  • R-Orsi: Halihó! Nagyon jó kis programjaitok vannak, már várom a fényképnézegetést, további élménybeszámoló... (2011.02.06. 19:04) Mt. Cook - Christchurch (2011.02.04.)

2011.02.03. 09:32 Mukero

Sydney good bye - welcome NZ - Queenstown - Milford Sound - Mt. Cook (2011.02.01-03.)

Reggel indulas ki a gephez. Aztan hosszas fapados tokolo ugyintezes utan vegre indulas. 2 oras ut, erkezes UJ-Zelandra. Mar a geprol latszott, hogy ez nem az Alfold, nem is az Alpok, nem is az ezer to orszaga, ez vmi egeszen vegyes. Ezen kivul kozel 15 fokkal volt huvosebb, mint Sydneyben. Erkezes utan tokolodes a repteren az adminisztracio miatt. Utanna a legnagyobb meglepetesunkre ezek a draga jo nepek kiszedettek a cipoinket a hatizsakbol es elkezdtek mosni + fertotleniteni, mivel rettegnek minden kulfoldrol erkezo nyavajatol (ugyanezt muveltek masokkal, nekik meg a satraikkal es a peca botjaikkal is.)

Utan fogtunk egy buszt es osontunk Queenstownba, ott szallas elfoglalas, majd kimentunk a varosba. A szallas az egyik legnagyobb tonal (Wakatipu) volt, korbe hegyek, elotte egy kis setany, egeszen hihetetlen volt.  

Menyetet meggyoztem, hogy szeretne o felmenni nehany szaz meter magasra egy kis sikabinban. Amikor jott a szeles resz, akkor mar en is kezdtem szorulni. A java ezutan jott  a kilatonal az en inamba szallt a batorsag, nem mertem kimenni a kilato korlatjahoz, hogy lassam a tavat es a varost, hoszas unszolas kovetkezett, mire sikerult kimereszkedni, megerte, tuti volt. Kicsit fujt a szel, kicsit esett az eso, de hibatlan volt a kilatas.

Elmentunk vadasztunk kajat Lonely Planet alapjan. Kicsit meg setaltunk, nezeldotunk, fotoztunk, majd 11 korul hazaertunk, ahol konstataltuk, hogy elfelejtetteuk reconfirmalni a masnapi turat. A vernyomasunk az egekben, aztan emiatt nyugtalan ejszaka, de reggel a legszebb remenyeinket is felulmulva jottek ertunk. (Nagyon jo fejek:-).

Ami ezutan kovetkezett azert mindenki nagyon fog utalni minket. Sem leirni, sem elmondani nem lehet az utat. Hihetetlenul valtozatos taj, hol hegyek magukban, aztan erdokkel, aztan vizesesekkel, tavak (Mirror lake - minden ugy latszik benne, mintha tukor elott allnal.), kozben dombok, szakadekok, szikrazo napsutes. Engedjetek meg kicsit egyszeru leszek: elobb beh....l a gyonyortol, utana bef....l a valtozatossagtol, majd besz...sz a latvanytol, seggreesel es miutan mindebbe beleulsz, akkor erted csak meg, hogy miert akarnak az emberek ide eljonni. Ford Fairlanet idezve: "Eszem, f....m megall!":-) 

Hogy meg kicsit kesergessem a nepet, a legtutibb meg hatra volt. Jott Milford Sound a vilagorokseg resze. Itt hajora szalltunk es akik lattak csak az Avatar cimu filmet tudjak elkepzelni, hogy milyen helyre jutottunk el. Az elozoekben irottakatt nagyon sokkal szorozzatok meg. Ezt tenyleg csak megmutatni tudjuk. To, hegyek, fokak, vizesesek (kicsik, nagyok, kozepesek, csordogalok, zuhogok) gleccserek, stb.

Az egyik vizeses ala olyan szinten vittek be minket, hogy mindenki aki a fedelzeten volt ronggya azott, szertaszanaszejjel rohantak magukat a derek jo turistak. Mi derekig csuromvizesek voltunk a menyettel.:-) KIRALY, KIRALY, KIRALY volt!!!!!!! 

Hazafel mar a taj mellett a kulonbozo allatokat is felfogtuk az ut mellett, errol csak annyit, hogy a sorrend a kovetkezo: birkanyaj, birkanyaj, birkanyaj, tehen, tehen, tehen, birka, birka, birka, birka, birka, tehen, tehen, valamint KOMPLETT OZCSORDAK.:-)

Hazaerkezes utan osonas a varosba, ahol osszekukaztunk ket ausztral csajszit, akikkel egyutt logtunk egesz este, elobb vacsi borokkal, majd pub, ujabb borokkal. Hajnaltajt sikerult is hazaerni.

Reggel ujabb korai keles, nekiinultunk a Mt. Cooknak. Az utat mar nem is irom, mert csak ismetelni tudom a gyonyort. No a helyrol csak annyit, hogy  elottem, mogottem, jobbra-balra akkora hegyek vannak, konkretan toluk es nemi felhotol az eget nem latjuk. Ez egy pici kis hely, de az ido annal valtozatosabb. Sajnos erkezes ota szakad, ezert a motorcsonakos gleccser turankat toroltek, helyette talan holnap lesz egy masik kis nyolc kereku quaddal. Kinunkban elmentunk borkostolra, majd egy tuti kis 3D-s moziba, ami ezt a helyet es a kornyeket, kialakulast mutatta be. 

Egyenlore ennyi, most megyunk kocsmazni...:-) 

10 komment


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cselcsillag 2011.02.03. 11:00:13

Gyönyörű szép lehetett. Közben "ich bin gegoogelt" ahogy a német mondaná néztem a panoramio-n mások képeit. Tényleg állati lehet ez a szigetecske. Kifejezetten ajánlott az ilyen "600 m felett már félünk" embereknek :')
Számomra ezek a kifejezések irigylésre méltók: "vacsi borokkal, majd pub, ujabb borokkal", "Kinunkban elmentunk borkostolra" és a "most megyunk kocsmazni" na ez már igazán gyomorforgató. :):)
Tiszta "The Thirsty Traveler". :)

encimarci 2011.02.03. 12:55:52

Sziasztok Fiatalok! Végre sikerült kitalálnom a jelszavamat, így írhatok nektek! Csak ámulunk és bámulunk milyen szép helyeken jártok! Remélem jó sok fényképet csináltok és tartatok majd egy kis élménybeszámolót képekkel aláfestve! Marcit nagyon izgatja, hogy milyen volt a vízesés alatt átmenni és szeretne krokodilt meg kengurut látni! Úgyhogy kengurus és krokodilos kép nélkül haza se gyertek! puszi

R az utolRhetetlen 2011.02.03. 13:28:46

Hahóóó:)) na én meg lemaradtam a blogotokról, de ami késik nem múlik:) Bejjus mesélte a telefonban, hogy blogoltok:) most már csak ki kell találnotok, ki rejtőzik a hihetetlenül szuper álnév mögött.. este meg elolvasom a kalandjaitokat és majd jól megkommentálom:)
csóközön

pettepette 2011.02.03. 19:29:30

Sziasztok! Örömmel -és bevallom kicsit irigykedve- olvasom a bejegyzésiteket. Hát nem semmi helyeken járhattok, remélem sok sok képet csináltok és majd idehaza egy jó kis Tohu társaságában meg is mutatjátok:-) Csodálom a lendületet ami úgy tűnik változatlan. Azért néha aludjatok is. :-)Zoli gyűjtsd az infót a jó borokról, hogy mit kell feltétlen beszerezni. remélem jegyzetelsz. Azt meg külön örömmel olvastam, hogy találkoztatok Prágában elvesztett ausztrál barátnőimmel:-))) További jó pihenét! Csókimóki

R az utolRhetetlen 2011.02.03. 23:11:03

Hahó megint:) végigolvastam, nagyon kirrrály nászút:)) érezzétek jól magatokat, már várjuk a képeket nagyon:) csoki

bbaranyai 2011.02.04. 04:49:53

Sziasztok szep joreggelt mindenkinek!!! Valahogy kezdelek nem szeretni titeket:) Konkrétan borsozott a hatam az utileirasotokrol,azert a magyar max kekes tetohoz szokott szemunk uta ez nagy dobas lehetett!?Persze latva a gyuruk urat mire szamithatott az ember???!!!:)
Eszaki szigetre vajon mentek at?

B mint Banfalvi 2011.02.04. 07:43:52

Hahó! Yasival vagy következményeivel nem találkoztatok? Aggódtam értetek!! :) itthon sem állt meg az élet: 02.19 BourJour Gála :)

angelspéci 2011.02.04. 13:47:21

Örülünk, hogy minden rendben, a lendület még tart.A kilátónál kibe kapaszkodtatok?El kellett volna mennem, ha másért nem hát ezért .Itt meg csúnya egy idő van, igaz a héten Egerben nem volt rossz. Szauna wellnes...No pusza

kolosbuda 2011.02.04. 21:45:22

Csá Fiatalok ! Szuper ez a nászút ! Érezzétek továbbra is ilyen jól magatokat , nagyon várjuk az újabb fejleményeket ! Vigyázzanak egymásra Bubuék , ezer pusza Nektek !

B-Marika 2011.02.04. 23:43:55

Végigolvastam a Sydneyben töltött napjaitokat és már akkor nagyon csorgott a nyálam, hogy mennyire jó és szuper helyeken láttok. Na de az Új zálandi leírás után teljesen paff maradtam, csodálatos lehet!!
Betty, kattogtasd csak a gépet, ha visszajöttök, akkor egy hétre beköltözünk hozzátok és hallgatjuk majsda jobbnál jobb sztorikat és csodáljuk a képeket :))
Puszi
süti beállítások módosítása